Vanzarile de proiectoare 3LCD Epson au atins 20 de milioane de unitati la nivel global

Vanzarile de proiectoare 3LCD Epson au atins 20 de milioane de unitati la nivel global

Epson a anuntat vanzari de 20 de milioane de unitati la nivel global pe segmentul de proiectoare cu tehnologie 3LCD. Compania isi continua trendul ascendent pe zona de videoproiectoare, unul dintre motoarele acestei cresteri fiind tehnologia patentata Epson cu care sunt dotate aceste echipamente. Videoproiectoarele 3LCD folosesc un motor optic pe baza de semiconductoare cu 3 cipuri pentru a oferi culori incredibil de luminoase si de realiste.

“Sunt mandru de noile cifre inregistrate pe segmentul de proiectoare. Pana acum succesul nostru s-a bazat pe abilitatea noastra de a ramane in top si de a distribui produse si servicii a caror calitate depaseste nevoile clientilor nostri. Ne dorim sa rafinam tehnologiile microdisplay, dar si pe cele pentru proiectie si sa oferim clientilor nostri experiente vizuale inedite, dar si un mediu comunicational adecvat pentru zonele de business si lifestyle. Prin intermediul tehnologiilor noastre unice, oferim o calitate care nu poate fi reprodusa de alte echipamente”, spune sustine Bosman Sander, Head of Marketing Benelux, Nordics, Central/East and Southern East Europe Epson Europe B.V.

Succesul Epson pe piata de proiectoare este vizibil si in Romania, piata pe care compania activeaza cu un sediu oficial de 10 ani. Din 2008, brandul Epson s-a pozitionat ca lider pe segmentul de videoproiectoare cu tehnologie 3LCD. Compania si-a mentinut pozitia de top in trimestrul al doilea din 2016 cand a obtinut o cota de 40% pe piata locala de proiectoare din punct de vedere al numarului de unitati vandute. Per total, piata din Romania a inregistrat in primul semestru al anului 2016 o crestere cu peste 30% fata de primul semestru al anului trecut, conform datelor raportului Futuresource.

Totodata, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, Epson a dublat numarul de proiectoare livrate, cu mult peste evolutia pietei.

Cresterea vanzarilor este un impuls si pentru productia de modele noi de videoproiectoare home cinema, un alt sector in care Epson exceleaza, lansand pe piata modele tot mai inovatoare. Epson a adus recent in Romania modelele high-end TW7300, TW9300 si EH-TW9300W, lansate in premiera la targul de tehnologie IFA de la inceputul lunii septembrie.

Cele doua proiectoare dispun de o serie de caracteristici cum ar fi amplificarea 4K, compatibilitatea cu UHD Blu-ray, sistemul optic motorizat si functia de memorare a pozitiei lentilei.

Prin combinarea celor mai recente tehnologii pentru redarea imaginilor, aceste proiectoare pot da cu adevarat viata filmelor datorita detaliilor suplimentare de pe ecran. Prin intermediul amplificarii 4K, texturile si rezolutia imaginii proiectate beneficiaza de un nivel nou de finete, indiferent daca este redat continut la calitate 4K nativa sau este imbunatatit digital continutul Full HD 1080p. Proiectoarele ofera imagini incredibile, claritate si cele mai intense nuante de negru, datorita unui raport de contrast foarte mare de pana la 1.000.000:1 (EH-TW9300/ EH-TW9300W).

Modelele TW7300, TW9300 si EH-TW9300W permit utilizatorilor sa urmareasca in fiecare zi un film pe marele ecran pentru urmatorii sapte ani[1], garantand ca cerintele de intretinere sunt minime. Sistemul optic motorizat permite, de asemenea, o instalare precisa si facila datorita zoom-ului optic automat de 2.1x, focalizarii automate si deplasarii automate a lentilei cu ±96,3 procente pe verticala si ±47,1 procente pe orizontala. Facilitand vizionarea filmului la calitate maxima, utilizatorul va avea si posibilitatea de a schimba intre diferitele rapoarte de aspect, deoarece proiectoarele sunt capabile sa memoreze pana la zece pozitii diferite ale lentilei.

Mai mult, Epson a lansat pe piata locala doua noi game de proiectoare instalabile si primul proiector laser 3LCD de 25.000 lm din lume. Ducand Epson intr-o noua epoca a proiectoarelor instalabile, seria EB-L1000U (EB-L1500U, EB-L1505U, EB-L1405U, EB-L1300U, EB-L1200U, EB-L1100U) contine tehnologie laser inovatoare si o gama de caracteristici flexibile pentru a elimina problemele si necesitatea intretinerii. Corporatiile, institutiile de invatamant superior, obiectivele turistice, precum si companiile de inchirieri si cele de semnalistica digitala pot oferi acum prezentari captivante, de calitate superioara. Pentru cei care au nevoie de imagini Full HD foarte luminoase, gama include modelul EB-L1500U, primul proiector laser 3LCD WUXGA de 12.000 lm din lume. Pentru a oferi utilizatorilor un plus de siguranta, toate produsele din aceasta gama au o garantie de 5 ani, 20.000 de ore.

O demonstratie a capacitatilor tehnologice ale brandului Epson, modelul EB-L25000U, acest nou produs cu sursa de lumina laser de 25.000 lm, marcheaza punctul culminant al cercetarii, dezvoltarii si testarii indelungate. Proiectorul este echipat cu numeroase tehnologii avansate, inovatoare si caracteristici flexibile pentru un numar mare de posibile utilizari pe piata de proiectoare instalabile.

Mai multe detalii, pe site-ul producatorului.

ABONARE NEWSLETTER