Epson isi mentine pozitia de lider

Epson isi mentine pozitia de lider

In 2016, piata totala de videoproiectoare din Romaniaa fost estimata de catre analistii Futuresource Consulting la 23.545 de unitati vandute, cu o valoare totala a vanzarilor de 13,8 milioane de euro, ceea ce inseamna cu 19% mai mult decat in anul precedent, Epson mentinand-si pozitia de lider pe piata videoproiectoarelor.

Din punct de vedere al volumului, Epson a realizat o cota de piata de aproximativ 32%, iar din valoarea totala a pietei, reusind o cota de 27%. Este astfel confirmata pozitia de lider pe piata videoproiectoarelor cu rezolutie WUXGA, WXGA si 4K, dar si pe cea a modelelor interactive.

Din punct de vedere al gamei, cea mai mare cota de piata a fost atinsa in 2016 pe segmentul videoproiectoarelor cu rezolutie WUXGA, unde Epson a atins 86% din piata, ca numar de unitati vandute.

Pe segmentul de proiectoare cu rezolutie WXGA, Epson a reusit sa isi consolideze cota de piata, atingand pragul de 33% din totalul unitatilor vandute in Romania.

In plus, in 2016, Epson a adaugat la gama sa si primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000, care asigura o calitate exceptionala a imaginii.

Pe segmentul de videoproiectoare interactive, Epson a inregistrat, de asemenea, o consolidare a pozitiei sale in piata atingand la finele anului un procentaj de 52% din valoarea totala a pietei

Epson continua si in 2017 politica sa de inovatie si consolidare a pietei, lansand la inceputul anului o noua gama de proiectoare instalabile destinate mediului de afaceri si domeniului educational, precum si noi modele de videoproiectoare ultra-mobile si modele interactive cu specificatii de top.

ABONARE NEWSLETTER