Epson isi mentine pozitia de lider de piata si in primul trimestru din 2017

Epson isi mentine pozitia de lider de piata si in primul trimestru din 2017

Potrivit Futuresource Consulting, companie independenta de analiza a pietei, Epson isi pastreazain Romania pozitia de lider pe piata de videoproiectoare, inregistrand in primul trimestru al anului curent o cota de piata de 37,7% dupa numarul de unitati livrate si respectiv 38,2% dupa valoare.

Epson s-a clasat pe primul loc ca numar de unitati pe piata de videoproiectoare cu rezolutie WUXGA unde a inregistrat o cota de 85%, dar si pe zona de proiectoare cu rezolutie WXGA unde a avut o cota de 25%. Mai mult, conform Futuresource Consulting, Epson a dominat piata de proiectoare de ultima generatie cu tehnologie de amplificare 4K din Romania si si-a mentinut si pozitia de lider al segmentului de videoproiectoare interactive pe care a detinut o cota de aproape 50% din volumul total al pietei.

Se estimeaza ca la nivel global, primul trimestru al acestui an a insemnat 4.200 de videoproiectoare vandute, in valoare de 2,2 milioane de euro.

Epson a avut in 2016 o politica consistenta de inovatii tehnologice si lansari de produse (primul videoproiector laser cu tehnologie de amplificare 4K, proiectoare cu tehnologie de amplificare 4K, Blu-ray UHD si suport HDR, sistem optic motorizat si functie de memorare a pozitiei lentilei) pe care a continuat-o si in 2017 cand a lansat seriile EB-1400, EB-600, EB-1700 si EB-2000 pentru mediile business si educational. Cele din urma dispun de rezolutie WUXGA, WXGA si XGA si ofera imagini de o calitate superioara datorita tehnologiei 3LCD, precum si o serie de functii “smart” dezvoltate pentru a fi compatibile cu dispozitivele mobile si cu lucrul colaborativ specific mediului de business.

ABONARE NEWSLETTER