BITFEDENDER valoreaza peste 600 de milioane USD

BITFEDENDER valoreaza peste 600 de milioane USD

Vitruvian Partners a devenit, recent, cel de-al doilea mare acționar al companiei Bitdefender, cu un pachet de aproximativ 30% din actiuni, achizitionate de la fondul de investitii Axxess Capital. In urma acestei tranzactii, valoarea totala estimata a companiei Bitdefender se ridica la peste 600 de milioane de dolari.

Bitdefender este lider global de tehnologie si cel mai mare producator roman de software de securitate, avand in prezent peste 500 de milioane de licente inregistrate la nivel mondial.

Recenta achizitie a pachetului de actiuni de catre fondul de investitii european Vitruvian Partners vine ca urmare a expansiunii remarcabile a companiei Bitdefender, atat din punct de vedere geografic, cat si din punct de vedere al portofoliului de solutii.

In ultimii ani, Bitdefender si-a extins semnificativ activitatea sa internationala, un punct esential fiind focusul pe clientii corporate, care in prezent sunt gestionati prin divizia de Solutii Enterprise cu sediul central la Santa Clara, CA. Ca urmare a acestei schimbari, peste 40% din vanzarile companiei sunt generate de clienti din Statele Unite ale Americii, care continua sa fie regiunea cu cea rapida crestere pentru producator.

La nivel global, Bitdefender are peste 1300 de angajati, in 9 birouri distribuite geografic, care sustin clienti din peste 150 de tari si o retea de distributie de peste 7000 de reselleri.

Anuntul oficial al producatorului il gasiti AICI.

ABONARE NEWSLETTER