Bitdefender colaboreaza cu EUROPOL

Bitdefender colaboreaza cu EUROPOL

Anul 2016 a fost, din punct de vedere al securitatii informatice, probabil cel mai solicitant atat pentru producatorii de solutii specializate, cat si pentru companiile care detin informatii si date critice in infrastructura IT. Numai intr-o singura zi, 15 septembrie 2016, un singur atac ransomware a produs ravagii, afectand peste 100.000 de computere pe zi. In combinatie cu volumul impresionant de atacuri totale inregistrate zilnic (peste 500.000 de noi amenintari) aceasta situatie face ca organizatiile si companiile din intreaga lume sa faca eforturi sustinute si substantiale pentru a pastra integritatea datelor si pentru a ramane protejate in cadrul infrastructurii IT.

Printre cele mai agresive atacuri au fost cele operate de gruparea infractionala Avalanche, pentru care Europol a realizat investigatii mai bine de 4 ani impreuna cu partenerii sai globali. Operatiunea Avalache a insemnat arestarea a cinci persoane, descinderi la 37 de adrese, confiscarea a 39 de servere si blocarea accesului la 800.000 de domenii de internet.

Prin parteneriatul sau cu Europol, Bitdefender – producatorul global de securitate cibernetica – ofera un antidot contra amenintarii cibernetice operate de gruparea infractionala Avalanche, destinat dispozitivelor infectate de catre atacatori.

Utilizatorii afectati pot descarca gratuit antidotul pentru amenintarea cibernetica operata de gruparea de criminalitate transfrontaliera Avalanche, una dintre cele mai mari anihilate vreodata de autoritati.

Stirea completa AICI.

ABONARE NEWSLETTER